DVV Delft G1 thuis
zaterdag 19 mei 2018

S.V. Honselersdijk G1 stelt tweede plaats veilig

De G1 van S.V. Honselersdijk was gastheer voor DVV Delft G1 afgelopen zaterdag. Vijf keer is het onze tegenstander in een competitie met vier teams. Daar kwam ook de bekerwedstrijd nog bij die verloren werd door onze mannen. Met winst en een gelijkspel in de competitie blijkt dat Delft een gelijkwaardige tegenstander voor ons is. Het gemis van de vakantie vierende Jorik werd opgevangen met het meedoen van Marco en Duncan. Onze mannen moesten nog wakker worden in het begin van de wedstrijd en daar profiteerden de bezoekers van. De vlotte 0-1 schudde onze mannen wakker en speelden daarna een voortreffelijke wedstrijd. Goed samenspel in een formatie die op vele plaatsen gewijzigd was. Alleen achterin stond het vertrouwde drietal Matthijs, John en Nick die hun zaakjes goed voor elkaar hadden al kon doelman Fred zijn talenten aanspreken als er soms een gaatje viel. Het duurde niet lang dat Thonney de gelijkmaker liet noteren en vervolgens profiteerde Jelle van een foutje bij het uitverdedigen bij Delft en bracht de stand op 2-1. Rick als middelste middenvelder zag de keeper zijn inzet corner tikken. Ed als spits kon net niet profiteren van een missende verdediger. Aan onze kant voorkwam Fred de gelijkmaker door de bal uit de benedenhoek te tikken. Bij het rustsignaal van arbiter Jos stond de 2-1 nog steeds op het denkbeeldige scorebord. In de kleedkamer hoefden de leiders Johan, Aad en Jan dan ook enkel maar te zeggen dat wij op deze voet verder moesten gaan. Dat deden de mannen dan ook al was het voor Peter op een vreemde plaats soms even wennen. Al snel bracht Rick de stand op 3-1 en niet lang daarna kon Thonney een fout in de Delftse verdediging afstraffen en de 4-1 laten noteren. Bij ons moest Fred nog een keer handelend optreden, kreeg bij een volgende aanval hulp van de lat zodat Delft niet tot scoren kwam. Dat deed Rick voor ons wel. Een vrije trap op grote afstand van het doel werd snoeihard in de benedenhoek geschoten door onze topscoorder. In de euforie dat de winst binnen was en daarmee de tweede plaats in de competitie achter het ongenaakbare LMO werd veilig gesteld werd nonchalance in de verdediging door Delft afgestraft en de eindstand op 5-2 bepaald. Een degelijke zege met goed spel en overspel. Marco en Duncan nog bedankt voor jullie bijdrage in het veld. Ja, dan was er nog de man van de wedstrijd. Een moeilijke keuze omdat er twee spelers waren die van een blessure terug kwamen en een puike wedstrijd speelden. De ene was Rick en de andere was Nick. De laatste werd het omdat hij verdedigend vrijwel niet te passeren was en ook aanvallend zijn deel had in het aangeven van scoringskansen. Zaterdag de uitwedstrijd tegen Vredenburch en dan op de woensdagavond er na thuis wederom tegen Delft. Dan zit de competitie er op en komen het toernooi bij Zinkwegse Boys en een week later het thuistoernooi.

Prins Group