LMO Rotterdam thuis
zaterdag 7 april 2018

Blessure nekt SV Honselersdijk G1

De G1 van SV Honselersdijk was gastheer voor het sterke LMO uit Rotterdam. Een vereniging waar een goede verstandhouding mee is en het zijn in de regel leuke wedstrijden. Zo ook vandaag al was de tegenstander meer in balbezit dan onze mannen. Doelman Fred stak echter in grootste vorm en verrichtte de ene na de andere redding gedurende de wedstrijd. Matthijs, Ed, John en Nick hadden het achterin niet gemakkelijk maar konden vaak op het juiste moment ingrijpen. Op het middenveld moesten Jorik, Jim (als vervanger van Peter die geopereerd is) Thonney en Jelle vele meters afleggen om aanvallen te onderbreken. Terwijl Rick in de spits op moest boksen tegen twee man. Wachtend op het foutje dat de verdedigers eventueel zouden maken. Helaas gebeurde dat niet en in de verdere doelpogingen lukte het ook niet om te scoren. Het eerste kwartier werd er heel goed gespeeld. Met een schot van afstand nam LMO wel de leiding. Mede omdat Fred de bal laat aan zag komen door de verdedigers voor hem. Het moment dat Jorik zijn kopbal net over het doel zag gaan werd het breekpunt. De botsing met een opponent leverde Jorik een bloedneus en na later bleek ook gekneusde ribben. Marco werd zijn vervanger, maar het gebeuren had toch indruk gemaakt op onze mannen. Het spel werd iets minder, al bleef er goed tegenstand geboden worden de confrontatie in duels werd vermeden. Op aangeven van Thonney schoot Rick net aan de voor ons verkeerde kant van de paal. Een volgende poging van onze spits was iets te hoog om doel te kunnen treffen. Denk niet dat onze laatste linie en Fred niets te doen hadden. LMO zocht als het even kon de aanval. De prima leidende John van LMO, die een scheidsrechter cursus volgde en deze wedstrijd onder beoordeling van beide team leiders als verplichte test moest afleggen, keurde terecht wegens aanvallen van doelman Fred in zijn doelgebied een Rotterdamse treffer af. LMO mikte ook nog op de paal zodat de ruststand 0-1 was. Na de hervatting werd een overtreding van John bestraft. De vrije trap kwam precies terecht bij de vrije man die ondanks diverse aanroepen niet gedekt werd en dat betekende 0-2. Een vrije trap van Rick verdween voorlangs het doel van de tegenstander. Na de 0-3 trof Rick nog de paal en zag de keeper zijn vrije trap tot corner verwerken. Zo kwam er een einde aan een leuke wedstrijd met goed spel van beide teams. Helaas zijn we Jorik de komende wedstrijden kwijt, maar een schrale troost voor hem is dat hij samen met uitblinker Fred tot Man van de Wedstrijd werd verkozen. Vanaf deze plaats beterschap toegewenst Jorik. Dan wacht ons aanstaande woensdag om 20.00 uur de wedstrijd tegen Delft voor de beker. Waarvoor we John hebben kunnen strikken om deze te fluiten. Komende zaterdag weer vroeg op voor de ontmoeting met Delft voor de competitie die om 10.00 uur aan zal vangen.

Solware