Vredenburch uit
zaterdag 24 maart 2018

SV Honselersdijk G1 zegeviert in Rijswijk

Na de afgelasting van vorige week vanwege de koude moest de G1 van SV Honselersdijk deze zaterdag op bezoek bij Vredenburch in Rijswijk. Na de 8-0 zege veertien dagen terug tegen dezelfde tegenstander was het waken voor onderschatting. Ook het veld in Rijswijk is kleiner, wel knus met echte vaste doelen, dan het halve veld waarop wij gewend zijn te spelen. Helaas kwamen wij daar pas achter toen de wedstrijd al begonnen was. Omdat beide teams 10 spelers hadden werd ons voorstel om negen tegen negen te spelen geaccepteerd. Achteraf jammer, want de ruimte om goed te combineren ontbrak in feite. Zeker omdat de thuisclub zes man achterin hield was er een muur van blauwe shirts en rode broeken te slechten. Onze trainer Jemay werd gevraagd om als scheidsrechter te fungeren, want de aangestelde arbiter had zich ziek afgemeld. Het ging dan ook moeizaam en de meeste van onze mannen haalden hun niveau van wat ze kunnen niet. Fred had in het doel een rustige middag. Nick, John, Ed en Peter hielden de zaken achterin goed onder controle. Op het middenveld waren Jorik, Matthijs en Thonney/Jelle meer aanvallend dan verdedigend bezig. Zodat Rick in de spits voldoende steun kreeg. Hoewel Jeroen, de doelman van Vredenburch, volgend seizoen bij SV Honselersdijk komt voetballen deed hij zijn uiterste beste om Westlandse treffers te voorkomen. Zo hoort het ook nu hij nog voor de Rijswijkse vereniging speelt. De combinatie Ed, Rick en Thonney eindigde in handen van Jeroen. Rick mikte van afstand vervolgens naast en zag even later zijn vrije trap door de sluitpost van Vredenburch tegen gehouden en in de rebound mikte Thonney te hoog. Fred moest zelfs voorkomen dat een schaarse tegenaanval geen treffer voor de thuisclub opleverde. Het samenspel tussen Thonney, Matthijs en Rick werd door de laatste doeltreffend afgerond. Jorik zag de keeper in de weg staan voor succes. Dat kwam er wel toen Jorik de bal naar Thonney speelde die op zijn beurt Rick de kans gaf om er 0-2 van te maken. Fred moest nog een keer handelend optreden voor Rick Thonney in staat stelde de 0-3 te scoren. Wat ook de ruststand werd. De pauze werd vanwege de grote afstand naar de kleedkamer op het veld gehouden wat met deze temperatuur ook gemakkelijk kon. Na de hervatting ging de tegenstander steeds meer op elkaar mopperen en hoewel onze mannen dat niet deden werd het spel er wel door beinvloed. Rick aangespeeld door Jorik vond de keeper op zijn zijn weg om te scoren. Ook Jelle stuitte op Jeroen en ook voor Thonney was Jeroen een sta in de weg. Thonney stond vervolgens aan de basis van de 0-4 die door Jelle werd gescoord. De voorzet van Peter werd door Jorik net naast geschoten en vervolgens was de doelman van Vredenburch ook voor Nick een te groot obstakel. In de slotfase werd de score als nog opgevoerd omdat bij de opponent enkele spelers er niets meer aan deden. Thonney nam de 0-5 voor zijn rekening. De mooiste treffer kwam van de voet van Matthijs. Van grote afstand pegelde hij de bal snoeihard in de kruising. Dit werd ook de uitslag en daar waren de leiders Johan, Aad en Jan best tevreden over. De man van de wedstrijd werd John, die als enige zijn niveau haalde en achterin opruimde wat opgeruimd moest worden en daarmee Fred een rustige middag bezorgde. Ben nog bedankt voor het rijden en komende zaterdag wordt het vroeg opstaan. Dan moeten we naar Delft waar de aftrap al om 10.00 uur is, waardoor je nog wel wat aan je middag hebt.

Jan de Geus

Prins Group