Vredenburch G1 thuis
zaterdag 10 maart 2018

Gemakkelijke zege voor S.V. Honselersdijk G1

Eindelijk mocht de G1 van S.V. Honselersdijk weer eens voetballen. Waarmee er een einde kwam aan afstel, uitstel en afgelastingen. Vredenburch was de tegenstander op sportpark De Strijphorst. Peter was met vakantie en Thonney is voor de rest van het seizoen vermoedelijk uitgeschakeld. Met Marco en Jim vulden deze oudgedienden van het eerste G-team het gemis op zodat we toch tien man hadden. Een aantal wat ook de tegenstander meegebracht had zodat er met negen tegen negen gevoetbald kon worden. De uitgelaten stemming vooraf bij de mannen deed ondergetekende het ergste vrezen. Wat in de eerste tien minuten van het duel ook tot uitdrukking kwam. Achteraf was het er weer even in komen na een voetballoze periode wat ook bestuurslid Hugo namens de G-afdeling aanschouwde.

Na het stroeve begin waarin de combinatie in de meeste gevallen niet lukte ging het lopen. De keeper van Vredenburch bleek eerst nog een sta in de weg. Fred speelde Jorik aan die Rick op zijn beurt in schiet positie bracht. De doelman stond echter op zijn post en even later ook toen onze doelman Fred Jorik aanspeelde die gelijk afdrukte. Ook de aanval die begon bij John en via Rick bij Jim terecht kwam eindigde in handen van de sluitpost van de tegenstander. De ban werd gebroken toen Jim Jorik ij voor het doel zette en dat betekende 1-0. Vrijwel gelijk gevolgd door een mooie aanval via Jelle, Jim , Jorik en Rick die doeltreffend uithaalde, De combinatie Jim naar Rick en weer terug naar Jim eindigde bij de Vredenburch doelman. Die even later kansloos was toen Jorik Rick in stelling bracht en dat betekende 3-0. Rick nam ook de 4-0 voor zijn rekening en Jim zag zijn inzet net voorlangs gaan. Het rustsignaal van arbiter Jos betekende in feite al een gewonnen wedstrijd. Ondergetekende bleef met bestuurslid Hugo op het veld om wat dingen door te praten omdat er geen donderspeech in de kleedkamer nodig was.

Na de hervatting ging het op de oude voet verder. Rick scoorde de 5-0 en de combinatie Jim, Rick en Jorik stelde de laatste in staat de 6-0 aan te laten tekenen. Fred moest nog een vrije trap uit de bovenhoek tot corner verwerken. Voor de rest hadden Matthijs, Ed, John en Nick met afwisselend Marco de zaken goed voor elkaar zodat Fred een rustige middag had. Voorin ging het lustig verder. Jorik op Ed die op zijn beurt Rick in stelling bracht en dat betekende 7-0. Rick zijn inzet trof bij een volgende aanval de paal en de rebound werd door gelegenheids spits Ed naast geschoten. Ook een kopbal van Ed werd door de doelman van Vredenburch onschadelijk gemaakt. De eindstand werd door Rick op het scorebord gebracht na een vrije trap van doelman Fred halverwege het veld. Precies op maat voor Rick om doeltreffend af te drukken: 8-0. Het sluitstuk van een mooie voetbal middag.

Het enige smetje was dat een speler van Vredenburch op de man ging spelen, wat Jim, Rick en Jelle ondervonden. Marco en Jim bedankt voor jullie bijdrage om de G1 van S.V. Honselersdijk te completeren. Dan de vraag wie de man van de wedstrijd was. Natuurlijk was Rich met zijn zes doelpunten kandidaat, maar het werd Jelle die keihard werkte, goede passes gaf en zich niets aantrok als hij door een tegenstander onheus bejegend werd. Met Rick als goede tweede en de rest van het team als derde. Niemand verzaakte en we hebben langs de kant genoten van jullie spel. Zaterdag komt Delft naar Honselersdijk en met dezelfde inzet moet ook deze opponent bedwongen kunnen worden.

Sosef & v/d Knaap