LMO uit
zaterdag 10 februari 2018

LMO te sterk voor SV Honselersdijk G1

Het eerste G-team van SV Honselersdijk is na het behaalde kampioenschap ingedeeld in de eerste klasse 1. Een gedevalueerde klasse, want Zinkwegse Boys was al eerder terug geplaatst naar klasse 2 en vorige week werd bekend dat ook HBSS zich heeft terug getrokken. Dat werd met een glimlach ontvangen, want de laatste jaren lapte de leiding van de G-afdeling van HBSS de regels aan hun laars. Als er Polen opgesteld worden die in het eerste elftal hebben gespeeld en hun beperking is dat ze geen Nederlands praten worden de regels wel erg ruim toegepast. Het nadeel is dat er op het hoogste niveau van het G-voetbal in onze regio maar vier teams zijn ingedeeld. Zes wedstrijden en de competitie zit er op. Een ander nadeel is dat je niet elke week meer speelt. Zo speel je 10 februari en vervolgens weer op 3 maart omdat deze wedstrijd in onderling overleg met Delft een week vervroegd is. Maar goed, de competitie begon voor SV Honselersdijk G1 afgelopen zaterdag met een uitwedstrijd tegen LMO. Genoeg rijders met de Heer De Niet, Marco, Fred en de leiders Aad en Jan. Johan ging rechtstreeks naar de Linker Maas Oever. Daar aangekomen hoorden wij dat de tegenstander acht man had en met zeven tegen zeven wilde spelen. Wij misten Peter die een feestje had en Marco was bereid gevonden om met ons mee te doen. Zodat wij 10 man hadden, maar zeven tegen zeven is ons spelletje niet. In de eerste helft dekten onze mannen de tegenstander op te grote afstand. Met drie balvaardige jongens die bovendien van afstand kunnen uithalen is dat vragen om moeilijkheden. Onze middenvelders Jorik, Matthijs en Rick liepen zich de longen uit hun lijf omdat ze ook voorin voor gevaar moesten zorgen. Op een voorzet van Jorik schoot Rick over het doel van LMO. Aan de andere kant werd Fred in ons doel wel gepasseerd. De verdedigers Nick, Ed en John konden de overmacht van tegenstanders niet de baas. Ook Jelle, Thony en Marco kregen hun speeltijd. Een doelpoging van Rick werd door de doelman van de Rotterdammers gestopt. LMO kon naar hartenlust combineren en beloonde dat met drie treffers. Al hadden de verdedigers en keeper Fred de nodige doelpogingen geneutraliseerd. Vlak voor rust ondernam Matthijs een poging van afstand om te scoren, maar de keeper wist een treffer te voorkomen. In de rust werden de zaken die verbeterd moesten worden doorgenomen. Het ging in deel twee dan ook een stuk beter. Wij kwamen zelf meer aan aanvallen toe en achterin werd weinig ruimte weggegeven met Fred als sluitpost indien er wel op doel geschoten kon worden. Marco moest nog even opgelapt worden na een bal die onverwachts op zijn hoofd terecht kwam. Rick en Jorik testen de keeper van LMO nog wel, maar konden hem niet verrassen. Kort voor tijd werd een afstandsschot onze Fred te machtig en eindigde de eerste wedstrijd in de hoogste poule met een 5-0 nederlaag, De enige veldspeler die bij ons niet gewisseld werd was Jorik. Hij werd verkozen tot man van de wedstrijd omdat hij onvermoeibaar bleef rennen en sleuren zowel achterin als in de voorste linie. De volgende wedstrijd is op zaterdag 3 maart tegen Delft. Daar moeten de eerste punten binnengehaald zien te worden.

Sosef & v/d Knaap