VV Delft uit
zaterdag 27 januari 2018

Goede start voor SV Honselersdijk G1

Na de eerste training volgde gelijk een oefenwedstrijd bij VV Delft, waar wij ook in de competitie in uitkomen. Ten opzichte van de najaarsreeks zijn er een aantal veranderingen bij SV Honselersdijk G1 doorgevoerd. Duncan en Jim hebben het team verlaten. Mark is langdurig geblesseerd en als hij hersteld is gaat hij wedstrijdritme bij de G3 van SV Honselersdijk opdoen. Jelle is toegevoegd aan het eerste G-team dat nu over 10 spelers beschikt. Tegen Delft misten we doelman Fred na een teen operatie en Peter melde zich wegens ziekte af, Gelukkig speelde het tweede team ook bij de VV Delft en waren Remy en Daniƫlle bereid om ons bij te staan. Oefenwedstrijden zijn om dingen uit te proberen en dat deden wij dan ook. Alleen bracht dat niet wat leiders Johan, Aad en Jan er van verwachten. Een 2-0 achterstand bij de rust was het gevolg. Al was Rick dichtbij succes, mar de Delftse sluitpost werkte niet mee en pareerde zijn inzetten knap. Ook Ed bij ons onder de lat wist meerdere tegentreffers te voorkomen. Nick, John en Matthijs stonden achterin onder grote druk, maar konden vaak nog net ingrijpen, omdat het middenveld te aanvallend ingesteld was en bij balverlies had de thuisclub een overtal waar het dus tweemaal succesvol gebruik van maakte. In de rust werden er wat wijzigingen in de opstelling aangebracht. Het ging gelijk een stuk beter lopen, de mannen vonden elkaar makkelijk in de combinatie. Resultaat daarvan was dat binnen tien minuten vijf keer gescoord werd. Rick zorgde voor 2-1 en stelde daarna Jorik in staat om de 2-2 binnen te prikken. Op zijn beurt gaf Jorik de bal weer op maat aan Rick en dat betekende 3-2. Tony gaf de bal vervolgens op een presenteerblaadje aan Jorik en dat betekende een 4-2 voorsprong. Een combinatie tussen Jorik en Rick betekende 5-2. Achterin waren Nick, John en Remy heer en meesterr tegenover hun opponenten. Matthijs heerste op het middenveld met aan de zijkanten Jelle of Tony en Jorik en als spits was Rick voor de verdedigers vrijwel ongrijpbaar. Daniƫlle scoorde bijna nog een zesde treffer, maar een verdediger voorkwam dat. Vlak voor tijd wist Delft nog een treffer te produceren zodat het een 5-3 overwinning voor SV Honselersdijk werd. De leiders weten nu hoe we de competitie wat opstelling betreft in zullen gaan als Peter en Fred ook weer beschikbaar zijn. Een nuttige oefenwedstrijd derhalve voor onze mannen. Man van de wedstrijd was Rick, niet alleen om zijn drie doelpunten, maar hij was ook niet te beroerd om verdedigend werk op te knappen. Bovendien was hij niet van de bal te krijgen als hij deze in zijn bezit had. Iedereen heeft hard gewerkt wat tot tevredenheid bij de leiders stemde. Zaterdag zijn wij vrij en een week later begint de competitie en spelend zoals in de tweede helft tegen Delft zijn wij daar klaar voor.

Jan de Geus

Van Dijk Brouwer Installatietechniek