Zinkwegse Boys uit
zaterdag 2 december 2017

Demonstratie van SV Honselersdijk G1

In een kleine wereld vanwege de mist werd de reis naar Zinkweg ondernomen door de rijders van SV Honselersdijk G1. Een troosteloze dag voor de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Immers bij een gelijkspel was het najaarskampioenschap binnen. Zinkwegse Boys onder de rook van Oud Beijerland spelend was de enige overgebleven concurrent voor de titel. Met achterstallige wedstrijden konden zij hun totaal bij overwinningen op 22 punten brengen. Een aantal dat SV Honselersdijk al bezat en ook nog de wedstrijd tegen Rijnvogels komende zaterdag had om dat ene puntje te pakken. Zonder Mark, afgestaan aan de G3 van SV Honselersdijk dat anders te weinig spelers had, moest de klus geklaard worden. Dit keer op echt gras want in Zinkweg is geen sprietje kunstgras te bekennen. De tegenstander had tien spelers, wij maar negen. Besloten werd vanwege de kou om negen tegen negen te spelen in overleg met de leiding van de tegenstander. Die bij een blessure aan onze kant dan ook een speler naar de kant zou halen. Dat betekende geen wisselmogelijkheden en voor vermoeidheid was wisselen niet mogelijk. Een getergde Fred moest de eerste redding verrichten van een doelman in de wedstrijd. Toen waren de mannen van leiders Johan, Aad en Jan gelijk wakker geschud. Klaar om een demonstratie te geven. Achterin hielden Matthijs, Ed, John en Peter de zaak gesloten. Op het middenveld dartelden Jorik, Thonney en Rick vrolijk langs tegenstanders met combinatiespel en in de spits loerde Nick op zijn kansen. Thonney zag zijn inzet tot tweemaal toe over het doel verdwijnen. Bij de volgende aanval was Nick attent om de 0-1 binnen te prikken. Daarmee was het hek van de dam Thonney tekende de 0-2 aan, Jorik pikte zijn doelpuntje mee nadat Fred Peter had aangespeeld die op zijn beurt Joirik op maat bediende. Rick verzorgde de 0-4 en Thonney maakte zijn tweede treffer van deze middag. Nog voor het rustsignaal waren Rick en Jorik voor de tweede maal succesvol en met een 0-7 stand was de titel binnen handbereik. De opponent had na de rust een andere doelman en deze deed het erg goed. Tel daarbij op dat SV Honselersdijk G1 wel goed bleef combineren, maar het gaspedaal niet zo diep meer in wilde trappen. Het betekende dat doelman Fred zijn kwaliteiten kon tonen en dat ook deed. Zelf een strafschop, toegekend na hands van Matthijs, keerde Fred. Ondertussen hadden Rick en Nick er al voor gezorgd dat de cijfers 0-9 op het scorebord stond genoteerd. Het lukte ook om zoals in de rust was afgesproken de nummer negen van Zinkwegse Boys te laten scoren. Waarmee een demonstratie in goed voetbal werd afgesloten met een 1-9 overwinning tegen de directe concurrent. Geen klachten over vermoeidheid en gevraag om een wissel dit keer en dan zie je dat het ook niet nodig is als er goed over gespeeld wordt. Dat scheelt veel loopwerk. Johan, Aad en Jan zijn bijzonder trots op jullie zoals er werd gespeeld. Zaterdag naar Katwijk om te trachten tegen Rijnvogels de ongeslagen status te behouden. Waarna bij SV Honselersdijk de behaalde titel gevierd gaat worden. Ja, dan de Man van de Wedstrijd, die was er niet ondanks het goede spel. Of liever gezegd de raad van wijze mannen hadden de eer voorbehouden aan Naomi. Het voorbereidende werk dat zij verricht heeft door alle shirtjes en broekjes in de kleedkamer klaar te leggen voor de mannen zich gaan omkleden mag ook wel eens gewaardeerd worden. Voor de rest mocht zij gelukkig werkeloos toekijken omdat er geen blessure gevallen waren deze wedstrijd. Dus dit keer een Vrouw van de Wedstrijd en Naomi je verdiend het ten volle.

Jan de Geus

Condubouw