UVS uit
zaterdag 11 november 2017

SV Honselersdijk G1 rommelt naar winst

Bij de G1 van SV Honselersdijk hadden veel spelers last van pijntjes. Jim was er zo ie zo niet bij en uit voorzorg werden Marco en Jelle opgeroepen de G1 te versterken, omdat zij zelf niet in actie behoefden te komen met de G3 van SV Honselersdijk. De reis ging naar Leiden waar UVS als gastheer fungeerde. Met een hele stoet auto's naast leiders Johan, Aad en Jan waren de vader van Peter en Nick met de moeder van Jorik met het vervoer belast. Omdat ook Toos en een schare G3 spelers en speelsters meegingen werd het een ware invasie uit Honselersdijk die naar de sleutelstad vertrokken. UVS sluit met drie punten de ranglijst, waar de G1 van SV Honselersdijk met 16 punten de trotse koploper is. Op voorhand dus een makkie, maar juist tegen laag genoteerde tegenstanders op de ranglijst speel je de moeilijkste wedstrijden. Dat bleek al snel na het beginsignaal. Met Fred op goal in de achterste lijn Matthijs, Ed, John en Peter zat het wel goed. Op het middenveld waren Jorik, Thonney en Jelle in een vreemde samenstelling niet in goede doen. Waardoor Nick in de spits het ook moeilijk had tegen vier constante verdedigers van UVS die hem de doorgang trachten te versperren. Met Rick, Mark en Marco achter de hand waren er voldoende wissel mogelijkheden. Zo af en toe lukte het om het vijandelijke doel te bestoken. Nick op aangeven van Jorik mikte net naast. Thonney schoot van afstand net iets te hoog. Om even later wel door de defensie te glippen en de 0-1 aan te laten tekenen. Zo dat is kat in het bakkie werd er vermoedelijk in het veld gedacht. Alleen Rick op aangeven van Jelle mikte net iets te hoog en Marco na een hoekschop van Rick mikte met het hoofd naast het doel. Voor de rest was het woord aan UVS dat het doel van Fred poogde te doorboren. De verdedigers Mark, Ed, John en Peter kregen het druk en ook Fred moest de handen uit de mouwen steken. Zeker als de kleine nummer acht van de Leidenaren in balbezit was werd het gevaarlijk. Hij profiteerde van de vrijheid die hij van de middenvelders kreeg. Paal en lat stonden succes voor UVS in eerste instantie in de weg. Kort voor de rust kon Ed de bal na een doelpoging van de kleine UVS'er nog blokken. In de rebound van de linkerspits waren onze mannen machteloos bij de inzet in de bovenhoek: 1-1. Wat ook de ruststand werd. In de kleedkamer werd getracht de mannen er van te doordringen dat het spelen tegen de rode lantaarn drager in de competitie geen eitje zou worden zoals velen vooraf dachten. Het ging na de hervatting ook beter al was het spel niet zo goed als de mannen kunnen. Werklust was er nu wel voldoende en zo kon UVS onder druk gezet worden. Thonney mikte recht op de keeper, Jorik raakte de doelpaal en Rick zag zijn inzet net naast gaan. Tot John een vrije trap mocht nemen en deze op maat afleverde bij Rick die er alleen zijn hoofd tegen aan hoefde te knikken. Toen vervolgens Jorik op aangeven van Nick de 1-3 op het scorebord liet zetten leek de wedstrijd beslist. Helaas werd het nog spannend voor de toeschouwers met een voorkeur voor SV Honselersdijk. Thoney kon de bal niet goed wegwerken, zowel Ed als John konden dit niet herstellen en toen Fred de bal onder zijn handen door liet glippen was de spanning met de 2-3 volledig terug. Verder kwam het niet zodat SV Honselersdijk G1 zich naar zesde winstpartij rommelde, want goed was het zeker niet. Wat wel betekend dat na de vrije zaterdag deze week volgende week de vlag in top kan. Winst tegen Nieuwerkerk op de eigen vertrouwde bodem van sportpark De Strijphorst betekend dat de G1 van SV Honselersdijk niet meer te achterhalen is voor de competitiegenoten. Dan moet er wel beter gevoetbald worden als de laatste twee weken om de titel binnen te halen. Wat betreft de speler van de dag was het een gemakkelijke keuze. Peter speelde een puike wedstrijd en verdiende deze eer volkomen.

Jan de Geus

Sosef & v/d Knaap