UDO G1 thuis
zaterdag 4 november 2017

S.V. Honselersdijk G1 niet goed, wel winst

Voor de wedstrijd tegen UDO kon SV Honselersdijk G1 geen beroep doen op Thonney. Deze mocht van de arts herstellende van een hersenschudding nog niet spelen. Matthijs met knieklachten wilde het wel proberen en Ed met lies en rugklachten gaf aan niet meer dan 10 minuten per speelhelft mee te doen. Dus werd Jelle, die al vroeg met SV Honselersdijk G3 in Pijnacker moest spelen, bij het eerste G-team toegevoegd. Met Jos als scheidsrechter werd met acht tegen acht begonnen. Niet ons favoriete spelletje, wij spelen liever met een man meer. Matthijs, Nick en Jelle begonnen als reserve. Met Fred op doel, Mark, John en Peter achterin. Jorik, Jim en Rick op het middenveld en Ed in de spits bleek al snel dat het een lastige middag ging worden. UDO zat fel jagend op de bal onze mannen danig dwars. Bovendien liep het niet zoals wij gewend zijn. Het spel was onrustig, de bal aanname vaak niet goed. Te snel werd de bal onzuiver naar voren gespeeld als er tijd was om dat rustig te doen. Als die tijd er niet was met een tegenstander in de nek werd het juist wel rustig gedaan. Het enige waarop niets aan te merken viel was de werklust, die was volop aanwezig. Een goede ingreep van Fred voorkwam een vroege achterstand. De inzet van Rick was recht op de keeper. De voorzet van Jorik prikte Ed net naast het doel de doelman pakte het schot van Rick die door Jim in stelling was gebracht. De volgende aanval werd door Rick over het doel geschoten. Met Nick voor Ed en Matthijs voor Jim werd de druk op het doel van UDO opgevoerd. Een diepe bal van John werd door Nick op waarde ingeschat. Hij was sneller dan zijn bewaker en verschalkte de sluitpost van UDO knap: 1-0. Peter zag tot tweemaal toe zijn afstandsschot gepakt door de keeper. Achterin hielden Mark, John en Peter de aanvallers aardig in bedwang en met Fred goed ingrijpend als het nodig was was daar weinig reden tor bezorgdheid om tegen treffers te verwachten. Al was het kantje boord na een goede redding van Fred en de rebound door John geblokt kon worden. Maar de nul was nog steeds gehandhaafd aan onze zijde. Een vrije schop van John werd door de keeper gepakt. Dan kwam het moment dat achterin bij ons de bal onvoldoende werd weggewerkt en Fred centimeters te kort kwam om de 1-1 te voorkomen. Matthijs kopte uit een hoekschop van Rick over het doel. Waarna Rick besloot het een keer alleen te proberen. Langs drie tot vier glipte hij en ook de keeper was kansloos bij zijn inzet. UDO probeerde de achterstand nog voor de rust goed te maken . Fred met een knappe redding voorkwam dat en Rick wist de bal tot corner te verwerken voor zijn tegenstander uit kon halen. Zo kwam de rust met een 2-1 voorsprong en was de wedstrijd nog lang niet gespeeld. Johan hield de mannen in de kleedkamer voor wat er niet goed was gegaan en liet weten voor het einde van de wedstrijd te vertrekken om getuige te kunnen zijn dat zoonlief in Maasland bij het eerste team van MVV'27 aan de hand van een eerste elftalspeler mee het veld op mocht. Een moment dat je als vader niet wil missen. Helaas begon het voor aanvang van de tweede helft te regenen. Wat voor ondergetekende de moeilijkheid opleverde om pen en papier droog te kunnen houden. Niet iedere aantekening was na afloop nog leesbaar, dus kunnen we stellen dat droog houden niet gelukt was. Een vrije trap van John ging voorlangs het doel. Een doelpoging van Rick werd geblokt. De combinatie van Jorik, Rick en Ed eindigde in handen van de keeper. De inzet van Jim ging voor ons net aan de verkeerde kant van de paal. Toen kwam het moment waar voor gevreesd was. Even was achterin de organisatie niet goed en lag de 2-2 in het netje achter Fred. Lang duurde de vreugde bij UDO echter niet. Kort na de gelijkmaker speelde Fred de bal op Jim die op zijn beurt Rick in schietpositie bracht. Dat betekende 3-2. Nick verzorgde vervolgens voor de bevrijdende 4-2 en Jorik zag zijn schot over het doel gaan. Johan zag dat laatste niet meer, maar werd via de app op de hoogte gebracht. Achterin werd bij SV Honselersdijk G1 de rijen gesloten zodat de zege niet meer in gevaar kwam. Het was niet goed, maar de drie punten waren binnen. Gaan we eerst arbiter Jos bedanken en ook Jelle voor zijn bijdrage in deze moeizaam tot stand gekomen winst partij. Dan de man van de wedstrijd waarin Aad en Jan een beslissing moesten nemen. Doelman Fred kwam daar voor in aanmerking. Onze Fred voldeed aan de voorwaarden met knappe reddingen. Hij werd een goede tweede, mede omdat onze keeper al meerdere keren tot man van de wedstrijd werd gekozen. Wat voor een keeper in goede doen altijd gemakkelijker is dan als veldspeler. De Man van de Wedstrijd werd Nick. Niet alleen voor zijn opening treffer en de beslissende 4-2. Hij verdedigde goed mee als spits en durfde op zijn tijd een mannetje uit te spelen. Komende zaterdag mogen wij naar Leiden waar UVS ons een warm onthaal zal voorschotelen. Met de inzet van deze zaterdag en wat meer rust in het spel moet ook deze horde genomen kunnen worden als wij er vanaf de aftrap vol tegenaan gaan.

IPS