Zinkwegse Boys thuis
zaterdag 28 oktober 2017

Gewoon een mooie zaterdag

Voor de G1 van SV Honselersdijk stond de wedstrijd tegen Zinkwegse Boys G1 op het programma. Een belangrijke wedstrijd, de mannen uit Oud Beijerland hadden evenveel verliespunten als de G1 van SV Honselersdijk. Alleen had de tegenstander pas drie wedstrijden afgewerkt tegen vier van Westlandse zijde. Voor aanvang de mannen er op attent gemaakt er vanaf de aftrap bij de les te zijn om een snelle achterstand te voorkomen. Die raad werd in de oren geknoopt en vanaf het eerste fluitsignaal van arbiter Wissenburg werd het initiatief genomen. Rick zag zijn schot door de keeper gepakt. Ook Jorik na een verre uittrap van doelman Fred zag zijn inzet gekeerd worden. De pass van Jim op broer Thonney werd door de sluitpost van de opponent tot corner verwerkt. Rick nam de hoekschop en Jim hoefde er alleen zijn voet tegen te zetten om de score te openen. Mark speelde Thonney aan, maar deze zag zijn inzet gekeerd worden door de doelman. Rick gaf Jorik de kans om te scoren, maar weer wist de man in het doel de bal tot hoekschop te verwerken. Nu gaf Rick de hoekschop op maat aan Jorik die op zijn beurt Jim aanspeelde en dat betekende 2-0. Achterin gaven Matthijs, Ed, John en Peter hun tegenstander geen ruimte en de keer dat dit wel gebeurde wist doelman Fred de spits voetballend zodanig dwars te zitten dat er van een scoringskans geen sprake meer was. Een vrije trap van John eindigde in handen van de doelman. Een aanval uit het borekje begon bij Ed en via Thonney en Jim kreeg Rick de bal en dat betekende 3-0. Thonney schoot op slag van rust net naast, wat niet wegnam dat met een goed gevoel de kleedkamer werd opgezocht. Na de hervatting ging het snel Jim 4e-0, Thonney 5-0, Rick 6-0 en Nick 7-0. Tijd om iedereen een keer te wisselen. Daardoor kreeg de tegenstander de mogelijkheid om de eer te redden. Met nog zes minuten te spelen kwam Mark tussen de palen te staan en veel van onze mannen op een voor hun vreemde plek. Zinkwegse Boys profiteerde gretig en scoorde 7-2. Het was ze gegund, want ondanks de pijnlijke nederlaag bleven zij sportief spelen. Verder kwam het niet voor de bezoekers waarvan de leider ons complimenteerde voor het goede spel. Wat inderdaad het geval was omdat niemand verzaakte en dan zie je dat een tegenstander niet meer in een voor hun goede afloop gaat geloven. Dan de man van de wedstrijd. Een moeilijke keus voor de raad van wijze mannen. Meerdere mannen kwamen daar voor in aanmerking. Het werd Mark die na zijn operatie aan zijn knie voor het eerst weer mocht voetballen van de artsen. De bedoeling was om hem langzaam te brengen met twee keer tien minuten. Hij deed het achterin als vervanger van Matthijs die even geblesseerd naar de kant moest zo goed dat hij is blijven staan. Klasse Mark en de titel Man van de Wedstrijd verdien je dubbel en dwars. Zaterdag komt UDO naar sportpark De Strijphorst. Als we net zo spelen als in de wedstrijd tegen Zinkwegse Boys wordt het geen 4-3 zoals in Oegstgeest voor onze mannen, maar zal de zege veel groter uit gaan vallen. Daar rekenen wij als leiding dan ook op. Als dan later in de middag het eerste elftal van SV Honselersdijk met 5-0 zijn wedstrijd wint was het gewoon een mooie zaterdag voor ondergetekende.

Jan de Geus

Condubouw