Nieuwerkerk uit
zaterdag 14 oktober 2017

SV Honselersdijk G1 stuit op doelman
De G1 van SV Honselersdijk moest op bezoek bij Nieuwerkerk. Vorig seizoen competitiegenoot en net als ons team terug geplaatst naar poule 2. Onze mannen worden tegenwoordig verwend voor aanvang van de wedstrijden. Net als bij de verenigingen in het betaalde voetbal zorgt Naomi dat de kleding van de spelers klaar ligt zodat er niet in de teamtas gezocht hoeft te worden. Tijdens de wedstrijd moest Naomi ook een paar keer aan de bak om blessures te verhelpen. Zo kon ze terug zien op een drukke maar wel bestede middag. Nieuwerkerk is altijd een lastig te bestrijden tegenstander met een hele goede doelman onder de lat. We kunnen gerust stellen dat de sluitpost ons de eerste verliespunten toe heeft gebracht. Ondanks de 1-1 is SV Honselersdijk G1 nog steeds koploper in hun poule. De start was wederom matig van onze mannen en dank zij Fred en Matthijs keken we niet gelijk tegen een achterstand aan. Thonney kreeg in de gaten dat er een goede keeper bij de opponent onder de lat stond. Tot driemaal toe wist deze onze Thonney van scoren af te houden met goede reddingen. Aan onze kant ging het achterin even fout toen zowel Peter als John gepasseerd werden en ook Fred geen redding kon brengen. 1-0 voor Nieuwerkerk en dat zou de hele eerste helft zo blijven. Over ons spel hadden de leiders Johan, Aad en Jan niets te klagen. Dat zag er goed uit, maar die sluitpost van Nieuwerkerk was een sta in de weg. Dat ondervonden Rick, Jorik, Thonney, Nick die hun doelpogingen zagen stranden door de keeper. Achterin zat het goed en Ed en Jim konden op het middenveld de eerste aanvalspogingen van de tegenstander opvangen en onze mannen aan het werk zetten. Het was nog steeds 1-0 toen de zeer goed leidende arbiter Van Poppel, een KNVB scheidsrechter, voor de rust affloot. Ja, wat moet je dan zeggen in de kleedkamer. Het spel was goed, de inzet was goed, alleen het scoren lukte niet. Op de mannen inpraten om de moed niet te laten zakken en rustig blijven om de keeper van de thuisclub zien te verschalken. Dat werd opgepakt door de mannen. Thonney voorlangs en Rick zag de keeper tweemaal redden. Fred pakte kundig een schot van afstand en redde bij een volgende tegenstoot van Nieuwerkerk bekwaam. Nick zag zijn inzet geblokt worden, Rick kopte een voorzet van Jorik net naast, maar de gelijkmaker hing in de lucht. Die kwam er ook toen Jorik een combinatie met Rick opzette en de bal terug kreeg. Goochelend met het speeltuig werden twee tegenstanders het bos ingestuurd en vervolgens verschalkte Jorik ook de keeper: 1-1. Thoney voorlangs, Matthijs van afstand over en de vrije trap van Rick ging net naast de voor ons verkeerde kant van de paal. Achterin hielden Matthijs, John en Peter de gelederen gesloten. Toen Thoney na een duel met een tegenstander last van zijn nek had en zich duizelig voelde greep dat onze mannen aan. Het was aan Fred te danken dat in de slotminuut het gelijke spel behouden kreeg. Wij als leiding vonden het klasse van jullie dat je met een op het oog ernstig geblesseerde speler meeleeft. Dat bewijst dat de teamgeest goed is bij jullie. En het leverde Naomi ook het nodige werk op met hulp van Harry. Bij het eindsignaal was de stand met 1-1 in evenwicht en daar waren wij best tevreden mee. Thoney beterschap en als man van de wedstrijd werd Jorik verkozen. Heel veel loopwerk verricht als middenvelder en ook op fantastische wijze de gelijkmaker gescoord. Reden genoek om Man van de Wedstrijd te worden. Woensdag geen training en donderdagmorgen de door de Club van Honsel gesponsorde touringcar in voor het jaarlijkse uitje van vier dagen in Lettele. Veel plezier en nogmaals onze dank aan de Club van Honsel die dit voor ons mogelijk maakt.

Van Dijk Brouwer Installatietechniek