DRL E1 uit
maandag 5 oktober 2015

Door Mc Caffrey
Op zaterdag 5 oktober speelde de SVH E3 zijn zesde bekerwedstrijd in de Rotterdamse bond. We mochten voor dag en dauw vertrekken (rond 07.15 uur) richting Rotterdam Zuid. Want vandaag mochten we tegen De Rotterdamse Leeuw spelen. Deze voetbalclub is een de oudste amateurverenigingen van Rotterdam, we speelde dus al daarom gelukkig op gewoon gras. En omdat het zo vroeg was lag er een prachtige dauw deken over het veld. En je hoorde gewoon als onze spelers op het veld lopen de sokken al vol lopen door deze dauw…
De moeders van onze spelers zijn minder blij met zulke omstandigheden want de wasmachine mag dan volop draaien om de modder en de grasvlekken te verwijderen van onze prachtige oranje tenue.
Vandaag waren we met 9 spelers en dat gaf nogal wat kopzorgen bij de leiders Rene en Edward want Gijs speelt met een pols in het gips en voor de wedstrijd moest er eerst toestemming gevraagd worden aan de scheids. Nu had de Rotterdamse bond een scheids ala Ignace van Swieten gestuurd. De scheids liep in prachtige KNVB tenue over het veld en de hand van Gijs werd gecontroleerd. Het werd een echte “ Willy van de Kerkhofje” incident. (Voor de jongere lezers: gaan we terug in de tijd naar de WK finale van 1978 te Argentinië). Maar de pols werd goedgekeurd nadat het gips extra werd omwikkeld door watten en theedoeken. Gijs was zo blij dat ie mee mocht doen en zijn trainingspak vloog door de lucht. Trainer Moek had er weer een verdediger bij deze wedstrijd. De wedstrijd begon een half uur later maar we gingen voetballen en de zon kwam ook tevoorschijn. We wonnen de Toss en Sam en Rens begonnen de wedstrijd ( zelfs de Rotterdamse familie van Rens stonden langs de lijn ). De bal ging rond en dat viel niet mee met dat natte gras. Zo kwam de bal bij keeper Roy en hij kon de bal niet goed kwijt aan Souf, Jorrit of Gijs want ze werden gedekt. Dus Roy trapte de bal ver uit . Nu kwam de bal bij Yann terecht en zag dat Lance ook weer vrij liep en speelde over. Zijn schot werd weggestompt door de keeper maar bijde tweede paal stond Mees nog en hij had geen moeite met de bal en hij schoof de bal tegen het netje. In de vierde minuut kwam SVH op een 0-1 voorsprong. Iedereen blij op dit vroege moment. De leeuw was wakker geschud en dat merkte de verdediging, want een serie aanvallen van de DRL was een feit. Keeper Roy had het druk en had een paar prachtige acties en zijn goal bleef leeg. In de achtste minuut was het dan toch zover Sam en Mees kregen de bal niet goed weggewerkt en een speler van DRL ging alleen op Roy af. De speler van DRL schoof de bal in de verre linker hoek. Na de aftrap waren wij weer aan de beurt want Souf, Jorrit, Lance en Yann hadden allemaal de kans om te scoren maar er stond een goede keeper tegenover ze . helaas werd er niet gescoord en in een counter aanval werd dus door de DRL gescoord ipv een 2-1 voorsprong werd het een 2-1 achterstand. Een vrije trap van Lance op de lat, een corner door Gijs gehouden door de keeper. Het zat niet mee. De gelijkmaker kwam er niet voor rust. Scheids van Swieten floot af, en DRL vertrok naar de kleedkamers, dus wij ook dan maar….en precies een kwartier later kwamen ze ook weer terug. Moek had de spelers weer toegesproken in de rust en de tweede helft ging van start. Het werd geen 2-2 door een bal van Lance en Souf maar het werd een 3-1 stand, helaas kon Roy het harde schot niet keren. Het werd ook geen 3-2 door een aanval van Souf want de bal kwam op de paal. Yann kreeg een tikkie en de vrije trap van Gijs werd nog net gehouden door de keeper voor de lijn. En toen lance vrij kwam te staan door een bal van Sam , lukte het ook net weer niet. Scheids van Swieten keurde twee goals af. De eerst van DRL want de zij torpedeerde Roy op de goallijn. En de bal van Mees werd afgekeurd omdat de corner prachtig werd genomen door Yann en Mees die intikte maar een speler van de SVH E3 nam ook de keeper mee over de goallijn. Dus geen gelijkspel vandaag maar een 3-1 nederlaag. Dit was wel jammer vandaag want beide teams waren aan elkaar gewaagd. Volgende week de laatste Rotterdamse wedstrijd, nu thuis tegen Botlek. Heren vandaag lekker gespeeld het zat helaas niet helemaal mee.

Sosef & v/d Knaap