Rijnvogels thuis
zaterdag 7 oktober 2017

Ruime zege voor SV Honselersdijk G1

De G1 van SV Honselersdijk was gastheer voor een oude bekende tegenstander. Rijnvogels uit Katwijk kwam op bezoek en had slecht weer mee genomen. Daarom slechts een kort verslag omdat ondergetekende weinig notities kon maken. Op veld 3 staat uiteraard geen tribune waar onder het droog is en het papier niet nat kan worden. Maar goed, nu de wedstrijd. Nog geen halve minuut nadat arbiter Jos de aftrap had laten verrichten keek SV Honselersdijk tegen een 0-1 achterstand aan. De verdedigers zetten de deur wagen wijd open en daar profiteerden de bezoekers gretig van. Het team was wel gelijk wakker geschud. Fred op het middenveld, voor Jim die geen hele wedstrijd kon spelen en evenals Rick als wissel begon, zette de doelman van Rijnvogels aan het werk met een hard schot. Resultaat een corner die door Thonney genomen werd en het was Jorik die de gelijkmaker binnenschoot. Even later mocht Jorik een hoekschop nemen en via een tegenstander schoot Thonney de 2-1 binnen. Doelman Ed moest nog een vrije trap uit de bovenhoek halen. De gelijkmaker viel even later toch. Peter had duidelijk moeite met zijn irritante tegenstander en liet deze lopen, ook John kon het gevaar niet meer keren en Ed was kansloos. Inmiddels waren zowel Jim als Rick op het veld komen te staan. De eerste actie van Rick keerde de doelman. De volgende aanval verliep vlekkeloos. Jorik op Thonney, die weer naar Jorik en Rick prikte de 3-2 achter de sluitpost van Rijnvogels. Thonney bracht de stand voor de rust nog op 4-2. De tweede helft begon als de eerste. Het duurde iets langer voor de 4-3 werd gescoord, maar weer waren de verdedigers nog niet bij de les. De eerste bal mocht Fred als vervanger van Ed in het doel uit het net halen. Nu werden de ruggen gerecht in de verdediging en lieten Matthijs, John en Peter zich niet meer verrassen. Op het middenveld waren Jorik, Jim/Ed en Thonney op jacht om met voorwaartsen Rick/Nick de marge te vergroten. Rick was de eerste die de keeper van Rijnvogels wist te verschalken. Thonney noteerde nog zijn derde treffer waarmee een 6-3 zege nog een ruime overwinning opleverde. Nog zonder puntverlies is de G1 de trotse koploper in poule 2. Komende zaterdag mogen de mannen op bezoek gaan bij Nieuwerkerk om te trachten daar de vierde seizoenszege te boeken. Dan volgt het weekend uit naar Lettele met dank aan de Club van Honsel die de kosten van de touringcar voor hun rekening neemt. Dan nog de man van de wedstrijd. Heel moeilijk dit keer omdat iedereen goed, maar net niet goed genoeg was. Op Rick na, die een paar uur voor de wedstrijd pas te horen kreeg dat hij tweemaal 10 minuten mocht spelen. Als je dan twee keer scoort in die korte tijd is de titel man van de wedstrijd zeker verdiend. Daar waren de leiders Johan, Aad en Jan het roerend met de wijze mannen over eens.

Condubouw