Techniektraining worden weer vervolgd
zondag 26 februari 2017

Vrijdagmiddag 16:00 uur. Normaal gesproken zijn er wat scholieren na schooltijd een balletje aan het trappen op het sportpark de Strijphorst. In de maanden oktober/november en december was het een opvallend komen en gaan van de jongste jeugd van sv Honselersdijk. Dit vanwege de techniektrainingen die werden georganiseerd door Richard Gardien, geassisteerd door een 3-tal A-junioren (Brent, Luuk en Sven).

Vanuit de TC (technische commissie) bestond de wens om meer aandacht te schenken aan techniek bij de jongste jeugd van S.V. Honselersdijk. We zijn dan ook trots dat dit gefaciliteerd kon worden vanuit de eigen geledingen middels een pilot techniektraining. Verdeeld over 4 groepen van 12 kinderen konden in totaal 48 kinderen uit de E/F jeugd op 8 vrijdagen techniektrainingen volgen. De opkomst was met 87% buitengewoon goed te noemen.

Tijdens de trainingen werd er door de kinderen geoefend op de overstap, (dubbele) schaar, kappen/draaien, 1 tegen 1, open draaien en nog veel meer. Na afloop van de 8 trainingssessies ontving iedere deelnemer van Richard een certificaat van deelname waarop per onderdeel stond aangegeven wat goed gaat en waar nog aan gewerkt kan worden.

De komende maanden (maart/april/mei) zullen we de leerlessen uit de eerste cyclus meenemen en proberen toe te passen in een vervolg van 8 techniektrainingen. Met het (hopelijk) mooie weer wat er aan zit te komen wellicht een goede gelegenheid eens een kijkje te nemen bij deze trainingen van onze jongste jeugd. Het plezier spat er van af iedere vrijdag tussen 16:00 en 19:00 uur op Sportpark de Strijphorst.

Advertentie

Zoomin'