Trainingskamp Benidorm - Dag 5 | "Alles is te koop"
zaterdag 7 januari 2017

Na een avond waarin de mannen hun heupen mochten laten swingen in het nachtleven van het bruisende Benidorm, zaten de mannen weer keurig op tijd klaar voor het ontbijt. Vandaag stond er een 'rust-dag' gepland, wat wil zeggen: geen voetbaltraining. Als alternatief stond vandaag een tennistoernooi op het programma. Rond het middaguur vertrokken we met z'n allen naar het sportcentrum van Benidorm. Leider Robin wist naar eigen zeggen de snelste route naar het complex, maar allemachtig wat heeft hij een ongelooflijk slecht richtingsgevoel.

Na meer dan een half uur kwamen we dan eindelijk aan op het schitterende sportcomplex, met o.a vier uitstekende tennisbanen. In totaal waren er 14 koppels die in twee poules, een van 8 en een van 6, verdeeld waren om in de poule vier partijen te spelen van een kwartier. Al snel werd duidelijk dat het met het balgevoel van de mannen wel goed zit. Hoewel sommige nog nooit een racket in hun handen hadden gehad, raakte menigeen toch een best aardig balletje. In poule A was al snel duidelijk dat Loek en Rossos de gedoodverfde favorieten waren. Beide mannen hebben in het verleden wat tennislessen gehad en zijn het zeker nog niet verleerd.

In poule B ging de strijd wat gelijker op en streden de koppels Erik/Janco en Piet/Sjaak om de groepswinst, waarbij het game-saldo uiteindelijk de doorslag moest geven. Helaas (of juist gelukkig) viel het kwartje de goede kant op voor beide trainers. Het verlies ging Erik niet in de koude kleren zitten. Van horen zeggen was Erik 's-middags druk aan het bellen met Maurits Hendriks. Benieuwd waar dat toe gaat leiden.

De winst van Piet en Sjaak in poule B betekende een finale tegen de roomies Loek en Rossos. De organisatie (die in zeer goede handen was bij Robin van Dijk) zocht voor hen een tegenstander die helemaal van de baan geramd kon worden. Met deze twee oude mannen is dit plan goed geslaagd. Echt spannend werd de finale dan ook nooit. In een finale die hoogstens een kwartier duurde, lieten de jonkies geen spaan heel van de oudjes Piet en Sjaak. Zij kregen alle hoeken van de baan te zien en werden met 6-0 afgedroogd. Dit tot groot plezier van de groep. Hoogtepunt van de finale was geen tennismoment, maar de plotseling opkomende kramp bij trainer Piet. Hij deed ontzettend zijn best om dit te verbloemen, maar de mannen zijn natuurlijk niet gek. Aan het einde van de middag was er al een hijskraan nodig om Sjaak uit zijn stoel te hijsen. Benieuwd hoe het beide heren morgen vergaat.... Gelukkig was er deze middag geen rol als scheidsrechter weggelegd voor Jacobus de Wijs. Zijn prestaties met voetgolf waren zo ongelooflijk bedroevend dat de groep hem liever zo ver mogelijk van de tennisbanen wilde hebben. Plan geslaagd, bedankt Robin!

In verband met de tennis activiteiten was de lunch aan de mannen voorbij gegaan. Dit, in combinatie met de geleverde inspanning, zorgde bij de mannen voor een knorrende maag. In plaats van gezamenlijk te eten, was een ieder zelf verantwoordelijk om deze honger te stillen. Op een enkeling na werd dit gedaan met gezond, kracht voedsel, zoals dit hoort bij een trainingskamp. Echter de personen waarvan je een goed voorbeeld verwacht, vielen uit hun rol. Ondanks dat hoofdtrainer Piet en hersteltrainer Sjaak meestal hun gezondheid in acht nemen bij hun voedsel keuze, konden zij het niet laten om Janco, Jaap en Erik te verleiden tot een ongezonde hap in de plaatselijke tapasbar. En dit terwijl het gezamenlijke diner 2 uur later gepland staat. Tijdens het gezamenlijke diner, deden Piet en Sjaak zich ongegeneerd te goed aan het eten, alsof het tafereel in de tapasbar niet had plaatsgevonden. Ter beeldvorming kan gezegd worden dat de termen bunkeren, schranzen en volstouwen hiervoor niet lading dekkend zijn. Zelfs de twee hotelgasten, waar normaal gesproken met bewondering naar gekeken wordt als zij hiervoor genoemde termen in de praktijk brengen, konden hun ogen niet geloven.

's-Avonds stond de quiz met de supporters op de planning, geleid door quizmaster Schaak Brunt. Deze avond werd mogelijk gemaakt door onze hoofdsponsor Prins Group (www.prinsgroup.nl), waarvoor wij hen zeer dankbaar zijn. Een goede voorbereiding is het halve werk, denk hierbij bijvoorbeeld aan een kleinigheidje zoals pennen, welke altijd handig zijn om je antwoordformulier mee te vullen. Nadat Schaak eindelijk voldoende pennen had gevonden, kon de quiz beginnen. De quiz bestond uit 25 vragen, variƫrend van internationale, nationale en lokale vragen, waaronder een vraag over het seizoen waarin onze hoofdtrainer Piet Boon topscorer van de Westlandse regio was en het aantal doelpunten wat hij scoorde. Opvallend was dat niemand dit wist, ook Piet zelf niet. De quiz werd gewonnen door Dre Penning, Luc van Berkel, Tim en Stijn le Duc. Klasse mannen! De prijsuitreiking werd verzorgd door Sjaak zijn tante An uit Benidorm. Leuk dat hij zo begaan is met zijn familie. Na de quiz zochten de mannen snel hun bed op. Morgen staat hen een pittig programma te wachten.

Tot morgen.
Anton

Advertentie

jem-id