S.V. Honselersdijk houdt lang stand met 10 man, maar geeft alsnog de zege weg
zondag 15 november 2015

Scheidsrechter Brouwer was de gebeten hond zaterdagmiddag bij de Dijkenaars. Hij stuurde vlak voor rust Rico naar de kleedkamer met direct rood. Toch kwam S.V. Honselersdijk na de rust sterk uit de kleedkamer en nam een voorsprong, maar het was Naaldwijk die diep in de 2e helft toch het vonnis velde over S.V. Honselersdijk. Het moegestreden elftal van trainer Piet Boon moest in het laatste kwartiertje toezien, hoe Naaldwijk met enig geluk langszij kwam, en met 3-2 aan het langste eind trok.

Eerste Helft
Trainer Piet Boon kreeg voor het begin van de wedstrijd telefoon, dat Nick Peters zich ziek moest afmelden. De snelle linksbuiten die de laatste weken goed op dreef was, werd vervangen door Luke Groenenboom. De eerste helft viel er weinig te beleven. Beide ploegen hielden het in de beginfase verdedigend goed gesloten, en er viel weinig te genieten voor de toeschouwers. Beide ploegen namen niet het risico om snel op achterstand te komen in deze beladen Westlandse derby. Wel was het S.V. Honselersdijk die het initiatief nam. Na een aantal plaagstootjes was het in de 17e minuut Luke die de bal terug legde op Frank randje strafschopgebied. Zijn uithaal werd te zwak ingeschoten om het keeper Tom Verbakel moeilijk te maken. Het spel werd er hierna niet beter op. Veel passes werden ingeleverd bij de tegenstander, en de spirit leek er een beetje uit te gaan. In de 31e minuut was het Pavel die de bal van zijn borst af liet springen en Naaldwijk bijna de mogelijkheid gaf om door te breken. Met een sliding kon hij dit nog net voor komen. In de 39e minuut een glad lopende aanval van de Dijk. Pavel speelde Tim in de loop aan. De verdediging van Naaldwijk was uitgespeeld en Tim speelde de vrije Leon aan. Zijn schot ging echter over. De laatste 5 minuten van de 1e helft ontstond er eindelijk een beetje de opwinding die bij een derby hoort, maar wel in negatieve zin voor S.V. Honselersdijk. Het was Rico die de bal half mistte bij het wegwerken van de bal en al glijdend probeerde hij de bal alsnog weg te werken. Hierbij raakte hij zijn tegenstander, die neer ging. Scheidsrechter Brouwer twijfelde lang met trekken van een kaart, maar trok ten slotte rood wegens neerhalen van een doorgebroken speler. Maar of dat terecht was is te betwijfelen. Branco was meegelopen en had de bal alsnog kunnen onderscheppen. De vrije trap hieruit werd door Tim Kardol net naast geschoten (foto 5).

Tweede Helft
Naaldwijk met een man meer, zou nu zijn slag moeten slaan en drong aan. Maar Naaldwijk had het in het begin moeilijk tegen de 10 dijkenaars. Bij de slimme en razendsnelle uitvallen hadden de Naaldwijkers geen antwoord op en dat leidde al snel tot een doelpunt. Was het eerst de paal die een doelpunt van Leon in de weg stond, maar daarna was het wel raak. Luke werd knap aangespeeld door Tim en bij de achterlijn liet hij een voorzet los op de vrijstaande Leon. In één keer knalde Leon de bal achter keeper Tom Verbakel, 0-1. Één minuut later mocht de Dijk een vrije trap nemen na een overtreding. Marcel liep om de muur heen en kreeg de bal in vrije positie om in te koppen, maar de bal ging helaas naast (foto 6). Naaldwijk ging de druk opvoeren, maar had moeite om de vrije man te vinden. S.V. Honselersdijk bleef vechten om de bal en de tegenstander het voetballen onmogelijk te maken, door constant op de bal te jagen. In de 67e minuut was het weer zover. Leon bemachtigde de bal op het middenveld en gaf een diepte pass op Tom van Veen, die alleen op keeper Tom van Bakel af kon gaan en de 0-2 scoorde. Naaldwijk stond er bij en keek er naar. In de 71e minuut weer een fout in de defensie van Naaldwijk. Tom van Veen ontfutselde op eenvoudige wijze de bal en kon richting het Naaldwijkse doel gaan. Zijn pass bereikte net niet Tim van der Meer,die vrij voor het doel stond.

Het laatste kwartier verliep desastreus voor S.V. Honselersdijk. Zonder goed voetbal ging Naaldwijk de bal hoog voor de pot brengen en had het geluk aan zijn zijde. In de 74e minuut was het Tom van Veen die voor de zoveelste counter zorgde. Hij werd van achteren aangetikt en scheidsrechter Brouwer liet doorspelen. De bal werd hoog voor het doel gebracht en in een scrimmage scoorde Sebastiaan van den Berg de 2-1. De druk werd groter en Naaldwijk voelde dat er meer in zat. In de 77e minuut een identieke situatie, waar weer Sebastiaan van den Berg de schutter was, 2-2. Na een goed fase was de organisatie weg bij S.V. Honselersdijk. Iedereen liep overal en de linies stonden te ver uit elkaar. Het was ook niet verwonderlijk dat Naaldwijk 5 minuten later op voorsprong kwam, en weer door een bal in het 16 meter gebied te plaatsen. De bal viel goed voor de voeten van Ricardo Siebring, die de 3-2 scoorde. Met Keeper Tom van Schie naar voren werd nog een alles of niets poging gedaan, maar dit mocht niet helpen.

De teleurstelling was groot na afloop. Hier had veel meer ingezeten voor S.V. Honselersdijk, die in een kwartier tijd de zege weg gaf. Het gat met de koploper Te Werve is nu opgelopen tot 5 punten. Na een weekje rust volgt thuis Semper Altius.

Tom van Schie, Branco Kok (-84 Roy Steekelenburg), Tom Lobert, Rico Kok (rood), Pawel Rubin, Frank Vellekoop (-35 Tim van der Meer), Marcel Duijvestijn, Leon de Brabander (A, geel), Nando Kok, Tom van Veen, Luke Groenenboom