S.V. Honselersdijk krijgt te weinig tegen Quintus
zondag 28 september 2014

Vandaag alweer de 2e derby op het programma en wel tegen Quintus. De promovendus Quintus doet het goed in de competitie, en staat 4e in de rangschikking. Voor S.V. Honselersdijk zaak om na de overwinning van afgelopen week, deze voort te zetten om toch de bovenste ploegen in het zicht te houden.

Dat het vandaag lastig zou worden, is een ding dat zeker is. Quintus is een onberekenbare ploeg. Als collectief zijn ze ijzersterk en kunnen het elke ploeg lastig maken. Het is een counterploeg die effectief met de kansen om gaat. Voor S.V. Honselersdijk zou het een mooi scenario zijn om zo snel mogelijk te scoren, zodat Quintus moet gaan aanvallen.

Na een paar speldenprikjes aan beide kanten voor het doel, was het S.V. Honselersdijk die in de 15e minuut een corner mocht nemen. De corner werd goed genomen door Rutger en bereikte bij de 2e paal de helemaal vrijstaande Marcel. Zijn schot raakte de onderkant van de lat, en de bal stuitte het veld weer in (foto 1). In de volgende minuut aan de andere kant een open kans voor Quintus maar Leon wist de bal uit het doel te koppen. In de 23e minuut was het niet goed ingrijpen in de dijkse verdediging. Een uithaal van Heulenaar Remco van der Knaap betekende een 0-1 achterstand voor de Dijk. S.V. Honselersdijk had gelukkig gelijk een antwoord hierop. Marcel gaf een cross pass op de opkomende Rico. Met een mooie beweging ging hij langs zijn tegenstander en gaf een strakke voorzet op de inkomende Brian. Alleen voor keeper Steekelenburg leek hij te scoren, maar de keeper wist de bal met een reflex te keren. Maar door attent reageren van Nick Peeters, wist hij de bal te ontfutselen en alsnog de gelijkmaker te scoren, 1-1 (foto 2).

Quintus liet zich verder terugzakken en liet S.V. Honselersdijk het spel maken, maar loerend op de counter. In de 28e minuut een mooie aanval via Rutger en Nick. De voorzet bereikte Pawel en deze scoorde in buitenspel positie.

In de 34e minuut kwam de Dijk tegen de verhouding in, weer op achterstand. De verdediging werd makkelijk uitgespeeld, en vrij voor keeper Tom van Schie kon Roy van Velden de 1-2 scoren. Een fikse tegenvaller voor de hard werkende ploeg van Trainer Piet Boon. De druk op de Quintus verdediging werd opgevoerd. Quintus wist zich knap staande te houden, maar had daar wel wat overtredingen voor nodig. De vrije trappen hieruit werden aan Dijkse kant slordig genomen.

Tweede helft
De 2e helft begon vervelend voor S.V. Honselersdijk. Tom Lobert moest na een onbesuisde actie aan Quintus zijde het veld verlaten. Branco was zijn vervanger en ging naar de rechtsbuiten plek. Nando nam de positie over van de geblesseerde Tom. Ook de 2e helft was weer eenrichtingsverkeer richting Heulse doel, en kansen kwamen er. Quintus kroop in zijn schulp en kwam er ook niet meer uit. Het werd volledig omsingeld, alleen de opening moest nog gevonden worden.

De aanvallen werden goed opgezet via de zijkanten waar de ruimte lag. En de voorzetten kwamen goed voor het doel. Keeper Steekelenburg had met zijn geringe lengte de grootste moeite om bij de bal te komen. Veel ballen gingen voor langs, waar niets mee gedaan werd. Hier hadden de Dijkse aanvallers veel attenter op moeten reageren. In de 68e minuut was Brian dicht bij een doelpunt. Brian werd goed aangespeeld in het strafschopgebied door Rico, en kreeg een goed schietkans. Maar hij wachtte te lang, en probeerde alsnog zijn tegenstander uit te spelen, wat mislukte. In de 70e minuut was het Nando die de bal opving uit een corner. Nando raakt de onderkant van de lat en de bal viel precies in de handen van de, op de grond zittende keeper Steekelenburg.

In de 75e minuut was het toch raak. Ralph kreeg een vrije trap te nemen na de zoveelste overtreding. Via de muur belandde de bal in de uiterste hoek in het doel, 2-2 (foto 4). Een groot offensief volgde op het doel van Quintus. De Heulenaren probeerde het spel te vertragen. Een gelijkspel naar Kwintsheul mee nemen zou tenslotte het maximale haalbare zijn. Het lukte S.V. Honselersdijk niet om te scoren. Na 5 minuten blessure tijd floot scheidsrechter Scherpenhuizen voor het einde.

Gezien spelbeeld verdiende S.V. Honselersdijk meer. Volgende week op bezoek bij Ariston’80 proberen weer de volle winst pakken.

Tom van Schie, Rico Kok, Tom Lobert (-48 Branco Kok), Marcel Bruggeling (A), Rutger Opperman (-70 Tim van der Meer), Leon de Brabander, Loek Grootscholten (-45 Ralph Heskes), Pawel Rubin (geel), Brian de Brabander, Nando Kok, Nick Peeters